Alle actuele Black Friday aanbiedingen met de hoogste kortingen voor jou geselecteerd (0 aanbiedingen)

Black Friday is ontstaan in de Verenigde Staten, maar is inmiddels ook in Nederland uitgegroeid tot een groot koopevenement. Met Black Friday wordt het feestseizoen van december ingeluid op de laatste vrijdag van november met spectaculaire aanbiedingen en kortingsdeals. In 2022 valt Black Friday op vrijdag 25 november. Kortingen van 50% of meer zijn geen uitzondering en daarom is het ook geen verrassing dat Black Friday ook in Nederland zo populair zou worden. Ieder jaar doen er steeds meer winkels en online webshops mee met Black Friday, waardoor het aan te raden is om je feestinkopen voor december alvast in november te doen. Benieuwd welke winkels allemaal meedoen met Black Friday 2022? Bekijk hier onder het complete overzicht van deelnemers of bekijk alvast alle losse Black Friday aanbiedingen van 2022.Aanbiedingen laden..
Er zijn geen aanbiedingen gevonden. Probeer het later opnieuw.

Welke dag is Black Friday in 2022?

Black Friday valt in 2022 op 25 november (de laatste vrijdag van november). Black Friday begint in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:00, en duurt tot 23.59 op vrijdagavond. Je hebt dus één dag om de beste Black Friday deals te scoren.

Hoe lang duurt Black Friday?

Black Friday duurt officieel maar 1 dag, maar in de laatste jaren zien we steeds vaker dat webshops en winkels hun eigen schema aanhouden. Zo zien we dat sommige winkels in de week van Black Friday al op maandag starten, waardoor je ook wel van een ‘Black Friday week’ kunt spreken. Ook wordt Black Friday regelmatig verlengd tot en met Cyber Monday, de maandag na Black Friday.

Wat te verwachten van Black Friday?

Ieder jaar is Black Friday in omvang weer net iets groter dan het jaar daarvoor. Daarom verwachten we dat het aantal deals in 2022 weer fors zal toenemen. Wel betekent het voor winkels en webshops die met Black Friday meedoen, dat het op de vrijdag zelf lastiger wordt om de deals onder de aandacht te brengen bij de consument. Daarom zien we ook steeds vaker dat er eerder in de Black Friday week al wordt gestart met het verlagen van de prijzen. Zo ging Coolblue vorig jaar al 7 dagen eerder van start met de Black Friday deals.

Waar korting op Black Friday?

De populairste (online) winkels voor Black Friday zijn MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, Apple, Rituals, Bijenkorf en de Zara. Gelukkig zijn er nog veel meer winkels en webshops die meedoen met Black Friday 2022. Het volledige overzicht vind je hierboven.

Zijn producten op Black Friday echt goedkoper?

Op basis van onze data van Black Friday 2021 blijkt dat 98% van alle producten die werden gepromoot als Black Friday deals, na 6 maanden een lagere of dezelfde prijs hadden. Dit gold ook voor producten binnen elektronica en wonen, waarvan vaak gedacht wordt dat er op Black Friday de beste deals van het jaar zijn. Aangezien het te verwachten is dat dezelfde producten goedkoper worden naarmate ze langer beschikbaar zijn, hebben we ook gekeken naar prijzen voor Black Friday. Bij 85% van alle producten zagen we dat deze ook in de 6 maanden voor Black Friday goedkoper waren of dezelfde prijs hadden. Hoewel Black Friday nog steeds een goed moment is om grote uitgaven van het jaar te doen, is het dus zeker niet zo dat de prijzen gegarandeerd het beste zijn van heel het jaar.

Wat is Black Friday Week?

Black Friday Week is simpelweg Black Friday uitgerekt tot heel de week. Waar vroeger Black Friday maar op één dag was (in Amerika de dag na Thanksgiving Day op de vierde donderdag van de maand), spreiden de meeste winkels Black Friday uit tot een week. Vooral bij winkels die veel online verkopen is dit populair geworden, omdat zij op deze manier ook de drukte qua verzending en klantenservice beter kunnen opvangen. Ook is het op deze manier makkelijker voor winkels om aan hun klantbeloften zoals ‘vandaag besteld, morgen in huis’ te blijven voldoen. Black Friday Week of kortweg Black Week is in 2022 van 18 tot en met 25 november.

Hoeveel procent korting is er op Black Friday?

Hoewel kortingen op Black Friday kunnen oplopen tot 90% van de adviesprijs, is dit meer uitzondering dan regel. Ook op een normale dag kan het natuurlijk gebeuren dat een winkel van een product af moet en deze daarom met een hoge korting verkoopt. Zo gebeurt dit ook op Black Friday. Als je bij winkels met kortingen van 80% of 90% naar binnen wordt gelokt dan zal je vaak weer teleurgesteld naar buiten gaan. Zeker bij een populaire productgroep als elektronica komt dit eigenlijk nooit voor. Op basis van onze eigen data, gebaseerd op de aanbiedingen van Black Friday 2021, was 23% de gemiddelde korting van een product in de aanbieding op Black Friday.

Top 10 Black Friday aanbiedingen