Besparen op kleding: 4 tips die je gaan helpen

Jerrel

1. Investeer in basics

Begin met de basis van je garderobe. Basics zoals T-shirts, jeans, en simpele truien zijn veelzijdig en blijven vaak buiten de grillige modetrends. Doordat ze makkelijk te combineren zijn, hoef je minder vaak nieuwe kledingstukken te kopen. Dit vermindert de verleiding om impulsief te shoppen en zorgt ervoor dat je minder vaak in de stress schiet bij het kiezen van je dagelijkse outfit​​.

2. Sla toe wanneer er sale is

Misschien een no-brainer, maar toch: de uitverkoopperiodes zijn het ideale moment om je slag te slaan. Veel winkels bieden tijdens de sale enorme kortingen. Door te shoppen tijdens de uitverkoop of op speciale dagen zoals Black Friday, kun je kwalitatief goede kleding krijgen voor een fractie van de prijs. Voor sommige bekende en wat luxere merken, zoals Tommy, Profuomo en Boss, kan dit veel schelen. Voor heren is het bijvoorbeeld interessant om de Profuomo kleding sale in de gaten te houden. Dit merk heeft veel verschillende tijdloze items waar je lang mee vooruit kunt. Denk er wel aan om verstandig te kopen en je niet te laten meeslepen door de 'fear of missing out'​​.

3. Overweeg tweedehands en kledingruil

Tweedehands kleding winnen steeds meer aan populariteit. Het is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook beter voor het milieu (tenzij het maar één keer gedragen wordt). Er zijn diverse platforms en winkels waar je stijlvolle tweedehands kleding kunt vinden, zoals Vinted of The Next Closet. Daarnaast is kledingruil een leuke manier om je garderobe te vernieuwen zonder geld uit te geven. Zo kun je kledingstukken die je niet meer draagt, omruilen voor iets 'nieuws'​​​​.

4. Bepaal een budget en houd uitgaven bij

Een effectieve manier om te besparen is door een maandelijks budget voor kleding vast te stellen. Zo heb je altijd een helder overzicht van wat je kunt uitgeven. Dit helpt om impulsaankopen te voorkomen en zorgt ervoor dat je bewuster nadenkt over elke aankoop. Het bijhouden van je uitgaven in een huishoudboekje of digitale tool kan ook helpen om beter inzicht te krijgen in je uitgavenpatroon​​​​.

Aan de slag

Door deze vier tips in de praktijk te brengen kun je ongetwijfeld besparen op het geld dat je uitgeeft aan kleding. Mocht het je écht niet lukken? Zorg dan dat je in ieder geval bespaart op andere producten. Gebruik onze zoekfunctie om kortingen te vinden op elektronica, verzorgingsproducten, speelgoed en nog veel meer!