Welke nieuwe smaak brengt Odido in telecom?

Jerrel

De telecomwereld is constant in beweging. Er komen nieuwe spelers de markt op, andere spelers verdwijnen en de concurrentie is bijna moordend. Recentelijk zijn providers T-Mobile en Tele2 samen verder gegaan als Odido. Een telecomprovider die beweert mobiel, glasvezel én tv voor iedereen bereikbaar te maken. Maar wat is er nog meer veranderd bij Odido behalve de naam? In dit blog lees je er alles over.


Tele2 en T-Mobile

Voordat beide providers samen gingen als Odido, hadden zowel Tele2 als T-Mobile een sterke positie op de Nederlandse telecommarkt. Tele2 stond bekend om zijn eenvoudigeprepaid- en sim-only opties en scherpe prijzen. De klanten van Tele2 kozen veelal voor deze provider vanwege de eenvoudige tarieven en de mogelijkheid om bundels te personaliseren. T-Mobile had een breed scala aan diensten met een sterke focus op mobiele data en connectiviteit. Het merk stond dan ook bekend om zijn betrouwbaarheid en goede dekking. Waar de meeste telecomproviders voorheen terughoudend waren met het aanbieden van unlimited data en onbeperkt bellen en sms'en, brengen Tele2 en T-Mobile hier met Odido verandering in.


Odido

Met de komst van Odido zijn er een aantal zaken veranderd in de Nederlandse telecommarkt. Het meest opvallende verschil zijn de 'unlimited' pakketten. Zowel Tele2 als T-Mobile hanteerden beperkte datalimieten. Odido daarentegen richt zich vooral op 'unlimited' pakketten en beweert dat onbeperkt de nieuwe standaard is. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je je limieten overschrijdt. Een ander aspect waarin Odido zich weet te onderscheiden van andere providers is de klantgerichte benadering van webcare. Odido zet niet de technologie centraal, maar de mens. Vragen en problemen worden via sociale media en online kanalen snel afgehandeld. Een welkome verandering voor de consument die soms dagen op een antwoord moest wachten. Odido streeft ernaar om altijd een passende abonnementsvorm aan te bieden. Daarom bieden ze maar liefst vier onbeperkte abonnementen aan. Allemaal op het eigen 5G-netwerk. De Hello Unlimited abonnementen verschillen onder andere van elkaar in internetsnelheid. Dit start al bij 10 Mbit per seconde en kan oplopen tot wel 1 Gbit per seconde. Heb je geen behoefte aan unlimited internet? Ook dan is Odido er voor jou met abonnementen met 2, 10 of 15 GB data.


Vergelijking met andere aanbieders

Odido biedt als nieuwe speler ontzettend veel mogelijkheden, maar hoe verhoudt deze provider zich tot de grote spelers in Nederland? Wij hebben de populairste telecomaanbieders voor je op een rijtje gezet. KPN is misschien wel een van de populairste providers en staat bekend om zijn betrouwbaarheid. Ze bieden uitgebreide dekking en premium diensten, maar zijn tegelijkertijd ook een van de duurdere providers. Ook Vodafone biedt een goede service en heeft een goede dekking. De focus op internationale dekking en geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat deze provider zich onderscheidt van de rest. Simyo biedt eenvoudige prepaid- en sim-only-opties. Simyo biedt echter nog geen 'unlimited' aanbod dat kan concurreren met Odido.

De plotselinge opkomst van Odido heeft veel losgemaakt in de telecomsector. De nadruk op onbeperkte pakketten en verbeterde webcare lijkt een goed voorproefje te zijn op wat consumenten van andere providers kunnen verwachten. Om concurrerend te blijven worden deze namelijk bijna gedwongen om te innoveren en vergelijkbare diensten aan te bieden.